Joep Liebregts

Ervaring:20 jaar

Leeftijd:66

Email:example@example.com

Telefoon:801546142343243

Joep Liebregts

Trainer

Biografie:

Even voorstellen: Joep Liebregts

Mijn naam is Joep Liebregts, 66 jaar, getrouwd, 3 zonen en 40 jaar woonachtig in Oisterwijk.

In het verleden aan verschillende sporten deelgenomen, zoals voetballen en triathlon alvorens in 1995 te starten met de focus op hardlopen bij de Vrije Oisterwijkse Loop Groep, kortweg VOLG. Sinds 2007 ben ik de trainer/leider van deze groep. Daarnaast heb ik jaren hardlooptrainingen bij Loop School Wim Akkermans (LSWA) in Vught verzorgd.
Naast het trainen heb ik aan veel hardloopwedstrijden deelgenomen van 5 km tot marathons.

Op basis van mijn ervaringen als hardlooptrainer bij Start To Run (STR), kwam ik tot de conclusie dat voor veel mensen hardlopen een te belastbare activiteit is voor het lichaam en daardoor te blessure gevoelig. Dit was voor mij aanleiding, om me te gaan verdiepen in de wandelsport en ben een cursus gaan volgen bij de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) en geslaagd als Allround Wandelsport Instructeur (AWI-3). Een van de onderdelen binnen deze cursus is het Sportief Wandelen (SW) maar ook Nordic Walking (NW) valt hieronder.

Mijn wandelersport ervaringen betreffen het meerdere keren uitlopen van de 4-daagse van Nijmegen en de 80 kilometer van de Langstraat. Ook in de vakanties hoort wandelen tot de dagelijkse activiteiten, omdat je dit altijd en overal kunt doen en op deze manier op een gezonde manier kunt genieten van de omgeving.

Naast het bewegen is de ademhaling een belangrijk aandachtspunt. Ook hier heb ik een cursus (sportrusten) in gevolgd en heb mogen ervaren, dat rustig ademhalen en met name het uitademen veel ontspanning geeft. Je ontspant, het geeft energie en je sportprestaties varen er wel bij. Voor meer informatie kijk bij de button sportrusten.

Mijn motto: een dag niet gewandeld, een dag minder geleefd!